İçindekiler
İş Bankası Bloke Kaldırma için öncelikli olarak telefon bankacılığını deneyebilirsiniz. Telefon bankacılığı ile müşteri hizmetleri ile görüşerek bloke kaldırma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ama bazı işlem ve hesaplar ile alakalı olarak telefon üzerinden işlem yapamamaktadır. Bunun için de en yakın iş bankası şubesine giderek işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Özellikle telefondan bu işlemi yapmak için 0850 724 0 724 numaralı telefonu arayarak müşteri temsilcisine bağlanarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Bloke temel anlamda banka hesaplarında değil hesap içerisindeki parayı konulmaktadır ve Hesapta bulunan paranın harcanmasını kısıtlama getirmektedir. Hesap blokeli farklı sebeplerden kaynaklanabilmektedir. Hesap bloke nedenleri ne göre de süreç belli olacaktır. Genellikle bu blokenin kaldırılması kişinin bu nedeniyle ortadan kaldırılmasına bağlıdır.
Banka Neden Bloke Koyar?
Bloke işlemleri aslında hesabın kendisine değil kullanımına getirilen bir sınırlamadır. Yani hesap içerisindeki bankaya bloke konulmaktadır. Paranın harcanmasına kısıp getirmektedir. Blokenin birçok sebebi olmaktadır. En çok ise bloke sebepleri şu şekildedir. Hesap blokeleri
- Banka kredi borçları
- İflas
- Kefaret
- Kredi teminatı
- Vergi borcu
- Sermaye artırımı
Pek çok sebepten kaynaklı olarak bloku konmaktadır. Özellikle banka yayın durumuna göre bankadaki borca göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Banka hesabına bloke konulduğu zaman borçlu olan konu ortadan kaldırıldığı zaman bloke kaldırılabilir. Bunun için müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Aynı zamanda şubelerden de işlem yapabilirsiniz.
Banka Hesabı Bloke Kaldırma Kaç Gün Sürer?
Banka hesabı bloke kaldırma işlemleri uzun sürebilmektedir özellikle baktığımız zaman bir haftalık bir süre zarfını alabilmektedir. Buradaki bir haftaya söz konusu olan durum ise 7 iş günü olarak karşımıza çıkmaktadır. Hafta sonları bugünlere dahil olmamaktadır. Bloke kaldı mı işlemleri için öncelikli olarak tüm borçların ödenmesi ya da boncuk borcun ödenme dair bir kanıt sunulması gerekmektedir. Özellikle bu işlemler olduktan sonra sadece bu işlem yerine getirilmektedir.
İş Bankası Kartı Bloke Oldu Nasıl Açılır?
İş bankası kartının bloke olması durumunda genellikle şifrenin hatalı girilmesi ve şifrenin unutulması gibi durumlarda söz konusu olabilmektedir. Bloke işlemleri genel olarak hesaba konulan ve hesaptaki paranın kullanılmasına engel olunan bir durumdur. Ama bazı durumlarda kredi kartı şifreleri ya da maaş kartlarıyla alakalı şifreleri tutabilmektedir. Bu böyle bir bilek olması durumunda ise telefon şubesinden ulaşabileceğiniz gibi aynı zamanda şubelerden kaldırabilirsiniz. ATM’ler üzerinden de işlem yapabilirsiniz.
Bloke işlemleri denilecek kişinin aklına genel olarak gelen ise hesabı koyulan blokeler olsa da genel olarak şifrelerin yanlış girilmesi durumunda da bloke ederler İptal olmaktadır. Telefon bankacılığı üzerinden bu işlemleri yürütmek istediğiniz zaman sıkıntı yaşanabilmektedir. Çünkü genel olarak Telefonda kredi kartı şifrenizi ya da en son kullandığınız kaç şifresini istemektedir. Bu anlamda zaten şifreniz hatırlamadığını için bağlanmak zor olabilmektedir. Ama genel olarak bu işlemlerinizi. ATM üzerinden yapmak daha kolay olacaktır. Ya da şubeye giderek bu işlemlerinizi yaptırmak daha kolay olacaktır.
İş bankası bloke tutarı borcun niteliğine göre değişmektedir. Hesabın tamamına bloke konulabileceği gibi bir kısmına da konulabilir. Bloke işlemleri ile alakalı olarak borca konu olan bu durumun öncelikli olarak ortadan kaldırılması gerekmektedir.
İş bankası ile alakalı aynı zamanda karıştırılan biri de konu ise son dönemlerde gelen kredi kartlarının aktif olması için müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Bu alınan bir güvenlik tedbiri ve önlemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişinin kredi kartına farklı birinin eline geçmesi sebebiyle yaşanabilecek olan mağduriyetin önüne geçmek amacıyla bu şekilde davranmaktadır. İş bankası kredi kartınıza müşteri danışmanını arayarak aktif hale getirebilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Whatsapp Durumuna Gizlice Bakma başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.